Café De Karseboom in Amersfoort blijft toch gewoon open

AMERSFOORT - Scholierencafé De Karseboom in Amersfoort blijft toch bestaan. De kroeg zou woensdag ontruimd worden, maar dat is op het nippertje voorkomen.
Eigenaar Thomas Kruip zegt dat hij op het laatste moment een "duivelspact" heeft gesloten met zijn huurbaas. De Karseboom en de eigenaar van het pand hebben al een paar jaar een conflict over de administratieve afhandeling van de betalingen.
Dat liep zo hoog op dat de huurbaas het pand woensdagochtend wilde komen ontruimen. De Karseboom is vervolgens door de knieën gegaan om sluiting te voorkomen. Volgens Kruip is ontruiming nu voorlopig van de baan.
Dinsdag bepaalde de rechter dat De Karseboom een grote huurachterstand heeft. Daarom leek een ontruiming onvermijdelijk.

ALCOHOLGRENS

De kroeg aan het Lieve Vrouwekerkhof kwam na tientallen succesvolle jaren in de problemen toen de alcoholgrens werd opgetrokken van 16 naar 18 jaar. Het is vooral een scholierencafé en de jonge klanten mochten opeens geen bier meer bestellen. Een nieuwe formule met frisdrank sloeg niet echt aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.