Beer Mackenzie uit Ouwehands Dierenpark Rhenen overleden

RHENEN - Beer Mackenzie is overleden. Het Ouwehands Dierenpark heeft hem laten inslapen omdat hij geen prettig leven meer had.
De beer had artrose omdat hij in zijn jeugd jarenlang op een betonnen ondergrond leefde. Hij kreeg pijnstillers, maar de laatste tijd reageerde hij niet meer op de medicatie en bewoog hij amper nog.
"Na lang beraad hebben we besloten beer Mackenzie te laten inslapen", zegt de dierentuin. Geen enkele andere beer woonde al zo lang in het Rhenense Berenbos. Hij is waarschijnlijk in 1989 geboren en werd dus 26 jaar oud. Sinds 1993 woonde hij in Rhenen.

JEUGD

Mackenzie werd in verwaarloosde conditie aangetroffen in de Bosnische stad Vitez. Daar trad hij op als dansbeer in een restaurant. Zijn baas was gevlucht voor het oorlogsgeweld en de beer bleef alleen achter. Engelse VN-militairen vonden hem. Met hulp van 'Libearty' werd Mackenzie bevrijd en naar Nederland gevlogen.
Hij was de grootste beer in het Berenbos en de absolute leider. "We zijn allemaal erg triest", zegt Alertis-directrice José Kok. Die organisatie helpt hulpbehoevende beren. "Maar het is beter zo."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.