RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oppositie: Stel verbouwing stationsgebied Utrecht uit

UTRECHT -

De tweede fase van de verbouwing van het Utrechtse stationsgebied moet worden uitgesteld. Dat vinden de vijf oppositiepartijen CDA, PvdA, ChristenUnie, PvdD en Student & Starter in de gemeenteraad.

Ze sluiten zich aan bij de oproep van ondernemers en bewoners. Die vinden dat de gepresenteerde plannen voor de westkant van het station (Westplein en de Jaarbeurs) onduidelijk zijn en slecht onderbouwd.

Begin april werden de plannen voor de nieuwe verbouwingsfase rond Utrecht Centraal bekendgemaakt. Het autoverkeer wordt flink beperkt. Dat is veel ondernemers in de binnenstad een doorn in het oog. Zij vrezen amper nog bereikbaar te zijn.


INCOMPLEET

Volgens de vijf partijen is het plan nog lang niet compleet genoeg om over te besluiten. "Mogelijke mobiliteitsproblemen en gevolgen voor de volksgezondheid zijn onvoldoende onderzocht en er bestaan nog veel bedenkingen met betrekking tot de verkeersveiligheid."

"Pas in september wordt door het college een stadsbrede verkeersanalyse gepresenteerd, die bepalend is voor de ontwikkeling in dit gebied", schrijven ze in een gezamenlijk persbericht.

De vijf partijen die uitstel van de plannen willen, bezitten twaalf van de 45 zetels in de Utrechtse gemeenteraad.
Bezoek ook:
- Overzichtje van de plannen die in april werden gepresenteerd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -