Babylijkje vuilstort Utrecht begraven

UTRECHT - In Utrecht is donderdagochtend het babylijkje begraven, dat 30 oktober werd gevonden op de vuilstort van de Utrechtse afvalverwerker AVR. Dat gebeurde op begraafplaats Daelwijck in het bijzijn van ongeveer twintig belangstellenden, onder wie enkele politiemensen.
De begrafenis van het meisje, van wie de ouders niet zijn gevonden, vond plaats in opdracht van de gemeente Utrecht. Namens de gemeente droeg dichter Ruben van Gogh een gedicht voor. Een bezoekster zong een lied.
Als de herkomst van de baby onbekend blijft, blijven het meisje en het graf naamloos. De grafsteen is van een nummer en een gedichtje voorzien. Als de identiteit van het meisje toch nog bekend wordt, kan eventueel een herbegrafenis plaatsvinden.
De politie heeft nog geen spoor van de herkomst en kan uit het afval waarin het lijkje gevonden werd, niet afleiden uit welk deel van het land het meisje afkomstig is. De politie hoopt erop dat de moeder zich meldt.
Overigens is het DNA van het meisje veiliggesteld, maar de wet biedt volgens de politie geen mogelijkheid het erfelijk materiaal te vergelijken met de landelijke database met genetisch materiaal. Zo'n vergelijking zou tot de ouders kunnen leiden als zij met justitie in aanraking zijn geweest.
Vanavond ziet u in U Vandaag een verslag van de begrafenis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.