"Bunnik moet verkoop snippergroen beter voorbereiden"

ODIJK - Bunnik moet de verkoop van stukken groen aan omwonenden beter regelen. Dat stelt coalitiepartij De Liberalen in een motie die donderdagavond wordt ingediend. De verkoop van de stukjes grond, onder meer bij het Eikenpad, heeft voor veel onrust gezorgd in Bunnik.
Bewoners mogen de grond kopen als aanvulling op hun tuin maar volgens critici had de gemeente die plannen eerst voor moeten leggen aan omwonenden. De Liberalen willen dat de gemeente voortaan de goede procedure volgt. "Het is beter en ook juister dat je eerst de bestemming wijzigt, voordat je de grond verkoopt", zegt fractievoorzitter Hein Hoitink van de Liberalen.
Wethouder Zakee liet eerder weten dat hij de felle kritiek op de verkoop van een deel van de omwonenden bij het Eikenpad niet had verwacht. Hij zei tegen RTV Utrecht dat hij in gesprek zou gaan met de buurt.

VERKOOP

Inmiddels zijn al verschillende stukken grond verkocht en het is de vraag of de verkoop nog kan worden teruggedraaid. Toch zit er volgens de verontruste omwonenden weinig anders op voor de gemeente.
Ook als de grond al verkocht is, zal eerst de bestemming moeten worden aangepast voordat de kopers het stukje grond aan hun tuin mogen toevoegen, zegt één van de verontruste bewoners tegen RTV Utrecht. Houdt de gemeente zich niet aan de regels dan volgen er juridische stappen, zegt hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.