OM eist 15 jaar cel voor overvallers gezin Lunetten

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 15 jaar cel geëist tegen twee overvallers van de familie Shi in de Utrechtse wijk Lunetten. Vier gewapende overvallers wisten in de nacht van 11 op 12 mei 2014 de woning binnen te dringen van de voormalig eigenaar van restaurant Shi.
Tijdens de rechtszaak werden veel details besproken van de gewelddadige overval. Het echtpaar Shi werd geslagen met wapens en overgoten met kalkreiniger. De overvallers schreeuwden dat het spiritus was en dat het echtpaar in brand zou worden gestoken als ze geen geld gaven. Het 10-jarig zoontje van het gezin was hier getuige van.
Donderdag zouden twee verdachten terechtstaan, maar alleen Omar D. was bij de rechtszaak aanwezig. Hij heeft bekend bij de overval betrokken te zijn geweest omdat hij snel geld wilde verdienen vanwege gokschulden.
Omar D. zegt dat hij niet wist dat er kinderen in huis waren en dat hij daar erg van geschrokken is. Volgens een verslaggever van RTV Utrecht heeft hij spijt betuigd en gezegd dat hij nooit meer deze fout zal maken. Hij wil zijn leven oppakken en een sportopleiding doen.
De tweede verdachte Abdeslam A. was niet in de rechtszaal, hij wil niks zeggen over zijn eventuele betrokkenheid bij de overval. Ook hij moet 15 jaar de cel in als het aan het OM ligt. Zijn advocaat was wel aanwezig bij de zitting.
Het onderzoek naar de derde en vierde verdachte loopt nog. Het is onduidelijk waar deze twee mannen zijn. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

OM eist 15 jaar cel voor overvallers gezin Lunetten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.