Bol.com rekent op flinke omzetverhoging

UTRECHT - Bol.com in Utrecht verwacht dat de omzet dit jaar veel hoger uitvalt dan de 680 miljoen euro aan opbrengsten die de internetwinkel vorig jaar boekte. Dat zei directeur Daniel Ropers.
Bol.com kondigde donderdag de bouw aan van een nieuw logistiek centrum in Waalwijk. De huidige locatie in de Brabantse gemeente is te klein om de verwachte groei te faciliteren.
De internetwinkel, eigendom van Ahold, claimt veel harder te groeien dan de markt. "De Nederlandse e-commerce markt voor producten groeide in de eerste helft van dit jaar met zo'n 11 procent. Wij zitten al jaren boven de 20 procent. In België, onze tweede thuismarkt, lag de groei in het eerste kwartaal zelfs rond de 65 procent", zei Ropers.
Bol.com werkt ook in het nieuwe logistieke centrum, dat in 2017 opengaat, samen met Docdata. Met dit beursgenoteerde bedrijf, dat de distributie van bol.com regelt, heeft de internetwinkel al zestien jaar een partnerschap.
Bol.com neemt de investering voor zijn rekening van de bouw van het nieuwe centrum. Om welk bedrag het gaat, wil Ropers niet zeggen. Docdata zal net als het nu al doet, zorgen voor het personeel. Nu werken er op de bestaande locatie circa vierhonderd mensen en op piekdagen duizend. Daar komen er straks nog eens duizend bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.