Oudewater wil stadskantoor verkopen en terughuren

OUDEWATER - Oudewater wil het stadskantoor verkopen en vervolgens terughuren, zodat bestuurders hier hun werkplek houden en inwoners gewoon bij de publieksbalie terecht kunnen.
Op 1 januari van dit jaar zijn de ambtelijke organisaties van Oudewater en Woerden samengegaan. De meeste ambtenaren werken vanuit het stadhuis in Woerden.
In het stadskantoor aan de Waardsedijk 219 in Oudewater zijn werkplekken gebleven voor burgemeester en wethouders, de receptie, de publieksbalie, de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) en ambtenaren die voor een afspraak of een andere reden in Oudewater komen werken.
Er is nog plek over. Naar het zich nu laat aanzien gaan de politie en Welzijn Oudewater met ingang van augustus enkele ruimten huren in het stadskantoor.
De huuropbrengst verbetert de exploitatie van het gebouw, maar komt niet overeen met het bedrag waar de gemeente in haar begroting voor 2015 en volgende jaren mee rekent. Daarom gaan burgemeester en wethouders nu op zoek naar een geïnteresseerde partij die het kantoor wil kopen. Wel onder voorwaarde dat de gemeente een deel gaat 'terughuren'.
"Op die manier slaan we twee vliegen in één klap. We verbeteren de financiële positie van de gemeente en de dienstverlening aan de Oudewaternaren blijft gewaarborgd," zegt wethouder Bert Vermeij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.