IJsselstein wil Van Domburg (VVD) als burgemeester

IJSSELSTEIN - Patrick van Domburg wordt waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van IJsselstein. De gemeenteraad droeg de VVD'er donderdagavond voor tijdens een besloten zitting..
Van Domburg was eerder wethouder en fractievoorzitter in Zoetermeer. Hij wordt als burgemeester van IJsselstein aanbevolen omdat hij zich volgens de raad heeft gemanifesteerd als een gepassioneerde, getalenteerde en daadkrachtige bestuurder.
Van Domburg is van huis uit jurist en bekleedde eerder diverse functies bij het Openbaar Ministerie. Momenteel is hij onder meer Ambassadeur Maatwerkaanpak regeldruk bedrijven bij het ministerie van Economische Zaken en Ambassadeur en adviseur van de Nationaal Commissaris Digitale Overheid.
De VVD'er laat in een eerste reactie op Twitter weten zeer verguld te zijn. "Prachtig nieuws: gemeenteraad IJsselstein heeft mij zojuist voorgedragen als de beoogde nieuwe burgemeester. Zeer vereerd!"
Van Domburg moet de opvolger worden van Patrick van den Brink (CDA) die vorig jaar vertrok uit IJsselstein. De 62-jarige Marianne Kallen (VVD) is sindsdien waarnemend burgemeester in IJsselstein.
De aanbeveling van de raad gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken die een Koninklijk Besluit zal voorbereiden.

IJsselstein wil Van Domburg (VVD) als burgemeester

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.