Zeven kavels in Bunnik mogen in de verkoop

BUNNIK - De zeven kavels aan het Eikenpad in Bunnik mogen gewoon worden gekocht door bewoners. Donderdagavond discussieerde de raad over de procedure rond de verkoop van het zogenaamde snippergroen.
Bewoners aan het Eikenpad kregen de grond van de gemeente aangeboden, maar dat stuitte andere bewoners tegen de borst, die de grond juist wilde houden zoals die nu is. Ook de raad noemde het geen waterdicht plan. Toch stemde de meerderheid voor de verkoop. Onder de verkoop uitkomen is voor de gemeente lastig. In het koopcontract zijn geen ontbindende voorwaarden opgenomen.
Wethouder Rob Zakee erkende tijdens de avond dat de verkoop van de grond niet vlekkeloos is verlopen. "Ik denk dat we ervan uit zijn gegaan dat gezien het beleidskader dat was vastgesteld waar iedereen op akkoord was, dat dat niet nodig was. Dat blijkt een inschattingsfout te zijn", aldus wethouder Rob Zakee. Tijdens de vergadering bood hij daarvoor zijn excuses aan.

BESTEMMINGSPLAN

Kopers van de kavels hebben overigens niet direct de tuin van hun dromen. De gekochte grond heeft nu namelijk nog niet het bestemmingsplan om bijvoorbeeld een tuinhuisje te kunnen plaatsen. Ook dat hoopt de gemeente anders aan te pakken bij toekomstige verkoop van grond.
Wethouder Rob Zakee: "Als ik nu het gesprek voer, zeg ik nu: Het is handiger eerst het bestemmingsplan aan te passen, dan kijken wie er wil kopen, dan pas verkopen."
De gemeente verkoopt de grond om wat extra geld binnen te krijgen.

Zeven kavels in Bunnik mogen in de verkoop

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.