Geboortegolf in Amersfoort, 26 slangen kruipen uit ei

AMERSFOORT - Dierenpark Amersfoort viert de geboorte van 26 rode rattenslangen. Na een broedtijd van twee maanden zijn deze week alle eieren uitgekomen. Donderdagmorgen kwam de laatste tevoorschijn, meldt de dierentuin.
De rode rattenslang, ook wel korenslang genoemd, is als volwassen exemplaar tussen de 1.20 en 1.80 meter lang. Het reptiel voedt zich met kleine knaagdieren als muizen en ratten en soms ook met kikkers, hagedissen en vogels. De wurgslang komt in het wild voor in het zuidoosten van de Verenigde Staten.
Volgens Carlijn Francimont van Dierenpark Amersfoort is het bijzonder dat alle eieren ook daadwerkelijk zijn uitgekomen. "Vaak krijgen rattenslangen grote nesten, waarvan ongeveer de helft uitkomt. Ouders laten de eitjes achter en dan moeten de jonge slangetjes zichzelf zien te redden."
De jonge slangen hebben nu nog een grauwe schutkleur. Uiteindelijk worden ze na een aantal vervellingen net als hun ouders oranje-rood. Het publiek in Amersfoort merkt de effecten van de geboortegolf volgend jaar pas. Dan zijn de nieuwe slangen van dichtbij te bekijken en zelfs even aan te raken.

Carlijn Francimont van Dierenpark Amersfoort over de rattenslangen
Filmpje Dierenpark Amersfoort over geboorte van 26 wurgslangen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.