"Roer moet drastisch om bij theater De Lieve Vrouw"

AMERSFOORT - De Burger Partij Amersfoort (BPA) maakt zich grote zorgen over de financiële situatie van Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. In schriftelijke vragen aan het college stelt de partij dat het roer bij het theater drastisch om moet om te kunnen blijven bestaan.
De financiële nood bij het theater zou zo hoog zijn dat de gemeente van plan is om 1,1 ton aan subsidie als voorschot over te maken. Daarnaast is er volgens de BPA regelmatig een nijpend tekort aan liquide middelen en zou het theater tijdens het hoogseizoen grotendeels gesloten zijn.

THEATEREIGENAAR

De partij vreest voor "onaangename verrassingen" omdat de jaarrekening van 2014 nog steeds niet openbaar is gemaakt. Ook wil de burgerpartij opheldering over de werkzaamheden van de theatereigenaar, die er volgens de partij een eigen bedrijf en een intensief clublidmaatschap op nahoudt. "Deze nevenwerkzaamheden zouden een negatieve uitwerking op het bestuur en de organisatie hebben", aldus de BPA.
In april werd nog bekend dat de theaters in Amersfoort flink moeten gaan bezuinigen. Dat zou kunnen leiden tot een eventuele fusie tussen Theater De Flint en Theater De Lieve Vrouw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.