Files in provincie vanwege begin zomervakantie

PROVINCIE UTRECHT - Even na 12.45 uur vrijdagmiddag stond er al meer dan 100 kilometer file in Nederland. Dat is uitzonderlijk voor dit tijdstip op vrijdag. De VerkeersInformatieDienst (VID) ziet een verband met het begin van de vakantie in de regio midden en ook het North Sea Jazzfestival in Rotterdam heeft een aandeel in de drukte.
De grootste knelpunten waren de routes naar het zuiden van het land. Door een dodelijk ongeluk op de A2 stond het verkeer tussen Utrecht en Den Bosch vast over 12 kilometer. Automobilisten die omreden over de A15 en A27, kwamen ook daar in de file: op de A27 tussen Utrecht en Breda ontstonden meerdere files die bij elkaar opgeteld goed zijn voor 20 kilometer.
De drukte in Nederland houdt naar verwachting nog de rest van de middag aan, aldus de VID. Ook elders in Europa is het druk. Wie op doorreis is naar Frankrijk, kan de route Breda-Antwerpen (E19) maar beter mijden. Daar rijdt het tot aan het einde van de Ring Antwerpen langzaam over tientallen kilometers.
Bij Parijs staat nu al 200 kilometer file, wat volgens de verkeersdienst daar op dit tijdstip vrijdag nog zelden voorgekomen is. Vooral de route richting Bordeaux is overbelast.
Nederlanders die richting Middellandse Zee reizen. komen bij Lyon in de file. Ook in Duitsland is het al vroeg druk. Morgen wordt op de Europese wegen nog meer drukte verwacht met dan lange files in vooral Duitsland en Frankrijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.