Amersfoorts bedrijf wil plastic wegen maken

AMERSFOORT - Bouwbedrijf VolkerWessels wil duurzame wegen van afvalplastic maken. Het concept is ontwikkeld door wegenbouwer KWS Infra, een onderneming van VolkerWessels. Dit liet het bedrijf uit Amersfoort vrijdag weten.
"Plastic biedt veel voordelen ten opzichte van huidige wegconstructies, zowel bij de aanleg als het onderhoud ervan", zegt directeur Rolf Mars van KWS Infra. "Daarnaast is het veel duurzamer en blijft er door de constructie ruimte in de holle wegen beschikbaar die bijvoorbeeld ingezet kan worden voor kabels en leidingen of als waterberging."
Het concept 'PlasticRoad' sluit volgens het bedrijf ook goed aan bij ontwikkelingen om bijvoorbeeld de zeeën plasticsoep vrij te maken. Gerecycled plastic en kunststof worden verwerkt tot prefab wegdelen, die in z'n geheel worden aangebracht. Wegen kunnen zodoende veel sneller aangelegd worden.
"De elementen leggen we tegen elkaar, daar maken we een verbinding tussen en zodoende realiseren we een weg. En ook de weg is op die manier recyclebaar, ook als element zelf, want dat kun je weer oppakken en opnieuw weer verwerken op een andere locatie", aldus Mars.
De nieuwe wegen van plastic gaan drie keer langer mee dan wegen van asfalt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.