Utrechts alcoholvrije feestje groot succes

UTRECHT - Het eerste alcoholvrije feestje in Utrechtse kroegen was donderdagavond volledig uitverkocht. Tot verbazing van café Stairway to Heaven kwamen 400 tieners af op het frisfeest en zat de kroeg daarmee propvol.
"Ze gingen helemaal uit hun plaat", zegt Chrissie Westbroek van Stairway to Heaven. "Volgens mij hadden ze er ook helemaal geen last van dat er geen alcohol werd geschonken. Ze willen gewoon bij elkaar zijn en een feestje bouwen en dat deden dan ze ook."
Het feest kwam er nadat de 17-jarige Robin van Rosmalen aan burgemeester Van Zanen had gevraagd waar ze nog uit kon gaan. Sinds het verhogen van de leeftijd voor alcohol sluiten veel kroegen hun deuren voor tieners. Van Zanen vond het een terechte vraag en ging in gesprek met Utrechtse kroeguitbaters.
Stairway to Heaven, Winkel van Sinkel en De Beurs gaven gehoor aan de oproep om frisfeesten te organiseren. Volgens Henk Westbroek, eigenaar van Stairway to Heaven, worden de ontwikkelingen in heel Nederland gevolgd. Bij succes komen er in andere steden en kroegen ook frisfeesten.
Het volgende feest van Disconnected is in de herftvakantie op dinsdag 6 oktober in de Winkel van Sinkel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.