Vakantie begonnen, op naar de 'summer school'

PROVINCIE UTRECHT - De zomerschool wordt populairder. Dat meldt de Universiteit Utrecht, die meer kinderen ziet toestromen. Dit jaar hebben bijna 500 leerlingen zich ingeschreven. Vorig jaar waren dat er nog iets meer dan 300.
Op een zogeheten 'summer school' krijgen leerlingen de kans om zichzelf buiten het reguliere schooljaar bij te spijkeren. De universiteit organiseert bijvoorbeeld een Summerschool Junior voor middelbare-scholieren van de bovenbouw. Die kunnen daardoor alvast kennis maken met de wetenschap.
"Kinderen vinden het ontzettend leuk", zegt organisator Kitty Beem. "Ze zien het niet als leren, maar als een grote speeltuin waar ze de wereld om zich heen kunnen ontdekken. Kinderen zijn heel nieuwsgierig en stellen graag zelf vragen."
Landelijk gaan dit jaar zo'n 7.000 leerlingen naar een zomerschool. Veel van hen grijpen de gelegenheid aan om bijles te nemen in vakken waar ze moeite mee hebben. In Houten gaan zelfs 1300 senioren in de zomer naar school. Zij krijgen onder meer een snuffelstage tabletgebruik en een rondleiding in het gemeentehuis om de kennis te verbreden.
De 'summer school' is bedacht door de VO-raad, de koepelorganistatie van middelbare scholen in Utrecht. De bijlessen kosten 1000 euro per leerling en worden betaald door het Ministerie van Onderwijs.

Zomerschool wordt populairder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.