Verkeershinder door werkzaamheden bij Breukelerbrug

BREUKELEN - De Breukelerbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen wordt de komende maand afgesloten voor auto's, vrachtwagens en bussen. De brug wordt binnenkort vervangen door een nieuwe en ook de op- en afritten worden vernieuwd. Rijkswaterstaat is maandag begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.
De nieuwe brug is breder dan zijn voorganger en krijgt een veiligere wegindeling. Aan de noordzijde van de brug komt een breed fietspad in twee richtingen en aan de zuidzijde ligt straks het voetpad. Daarnaast wordt de doorvaarthoogte vergroot, zodat hogere containerschepen onder de brug door kunnen varen.

OMLEIDING

Autoverkeer wordt de komende tijd met gele borden omgeleid via de A2 en de N402. Afhankelijk van de eindbestemming kunnen weggebruikers de kortste route kiezen via de Loenerslootsebrug of de Maarssensebrug.

De brug is, op één weekend na, wel toegankelijk voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten.
In het weekend van 15 en 16 augustus vindt de brugwissel plaats. Rijkswaterstaat zorgt dan ook voor een speciale kijklocatie, zodat belangstellenden die megaklus goed kunnen bekijken. De nieuwe Breukelerbrug wordt op 24 augustus in gebruik genomen.

BOOGBRUGGEN

De renovatie maakt deel uit van het groot onderhoudsproject van acht stalen boogbruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal, het Lekkanaal en het Boven-IJ. Het gaat om onder meer de Loenerslootbrug, die vorig jaar al werd vernieuwd. De stalen boogbruggen stammen uit de periode 1934-1976.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.