Bijzonder transport brugdek Utrecht uitgesteld om harde wind

UTRECHT - Het transport van een nieuwe brug over de Kruisvaart in Utrecht is uitgesteld. Volgens de weersverwachtingen zou het maandagavond te hard waaien om het brugdek uit het water te hijsen en staand door de stad te rijden.
De oeververbinding moet op een ponton over het water uit Rotterdam naar Utrecht komen. Eindbestemming is de Dichtersbaan, de busbaan die aangelegd wordt omdat over de Adama van Scheltemabaan een tramlijn naar de Uithof wordt aangelegd. De nieuwe brug komt tussen het hoofdkantoor van de Rabobank en station Vaartsche Rijn te liggen.
De constructie van 14 meter is te groot om via het Merwedekanaal voorbij de Balijebrug te varen. Daarom zou de nieuwe brug maandagavond uit het water worden getakeld. De laatste kilometer zou hij dan op een grote vrachtwagen naar een bouwplaats worden gereden.
Het bijzondere vervoer is uitgesteld tot dinsdagavond of mogelijk zelfs later. Als alles goed gaat wordt hij over een paar weken op zijn plek gelegd. De busbaan zelf is naar verwachting eind dit jaar klaar.

Projectleider Bas Reijenga maandagochtend op Radio M Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.