Politie zoekt getuigen van busbekogelingen Amersfoortse wijk

AMERSFOORT - De politie wil graag spreken met getuigen die hebben gezien hoe jongeren in Amersfoort vorige week stenen gooiden naar passerende lijnbussen. Vanwege die bekogelingen hebben bussen van Connexxion enkele dagen het gebied gemeden. Vanaf maandagavond moeten zij weer via de gebruikelijke route gaan rijden.
Het busgeweld vond vorige week maandag, dinsdag en woensdag plaats. Daarbij gingen diverse busruiten aan diggelen. Drie buschauffeurs hebben aangifte gedaan, één van hen kreeg glas in zijn oog. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis.
De haltes Kamp / De Stier, De Flint, Peulstraat, Evertsenstraat en Neptunusplein zijn de hele week opgeheven geweest. De politie gaf de buschauffeurs toestemming om een linksafverbod te negeren, zodat ze een route konden nemen die veiliger voor hun passagiers en henzelf was.
De politie heeft op dit moment nog niet genoeg bewijs om mensen voor het stenen gooien op te pakken en is daarom op zoek naar getuigen. Volgens een woordvoerder van de politie is de groep jongeren wel 'in zicht' en is bekend 'over wie het gaat'.

DEMONSTRATIE

De bekogelingen kwamen voort uit een demonstratie maandagavond tegen het politiegeweld in Den Haag waarbij eind vorige maand een man om het leven kwam.
De demonstratie in Amersfoort maandag was via sociale media georganiseerd, en hoewel de bijeenkomst niet van tevoren was aangemeld, besloot de politie die toch door te laten gaan.
Uiteindelijk ontstond er op de Van Randwijcklaan een rellerige sfeer waarbij vuurwerk werd gegooid en een bushokje sneuvelde. Ook reden er auto's slippend over de rotonde, wat tot gevaarlijke situaties leidde.

Connexxion over de Amersfoortse jeugdoverlast
Politie zoekt getuigen van busbekogelingen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.