RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Connexxion wil busschade Kruiskamp verhalen op daders

1/2
AMERSFOORT - De schade aan de bussen in het Amersfoortse Kruiskamp, moet worden verhaald op de jongeren die stenen naar de voertuigen hebben gegooid. Dat zegt Connexxion, die verantwoordelijk is voor het busvervoer in de stad. Vanwege de bekogelingen hebben de bussen het gebied enkele dagen gemeden.

"Er zijn ruiten vernield en de carrosserie van een aantal bussen is beschadigd. We hebben aangifte gedaan tegen de vandalen en we bekijken nu of zij kunnen opdraaien voor de schade. Dat lijkt me niet meer dan logisch," aldus Henri Beltman, woordvoerder van Connexxion.


BEWIJS

Hoewel de politie op dit moment nog niet genoeg bewijs heeft om mensen voor het stenen gooien op te pakken, is de groep jongeren wel "in zicht" en is bekend "over wie het gaat". De bekogelingen kwamen voort uit een demonstratie vorige week tegen het politiegeweld in Den Haag.

Maandagavond reden de bussen weer voor het eerst sinds een aantal dagen. Volgens Connexxion is dat zonder problemen verlopen. "De route in Kruiskamp is weer van a tot z gereden. Er deden zich daarbij geen ongeregeldheden voor," zegt Beltman.


INSTRUCTIES

Connexxion hoopt dat het rustig blijft, maar de buschauffeurs hebben volgens Beltman wel instructies meegekregen voor als het weer fout gaat: "Als er opnieuw bussen worden bekogeld, dan kunnen onze medewerkers dat direct melden bij de centrale. Die schakelt daarna de politie in."

Bij de bekogingen raakte de afgelopen week één chauffeur gewond. Hij kreeg glas in zijn oog, maar het gaat inmiddels weer goed met hem.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht