Zorgcentrum Soesterberg sluit noodgedwongen, bewoners zijn verdrietig

SOESTERBERG - Woon- en zorgcentrum De Heybergh in Soesterberg gaat sluiten. Voor de dertig bewoners wordt de komende tijd een nieuwe woning gezocht. Het zijn ouderen die maar een beetje zorg nodig hebben en op de zorg voor die groep wordt door de overheid bezuinigd.
Een reddingsplan bleek niet uitvoerbaar en dat vindt directeur Emma Beaujon erg verdrietig: "Ik vind het zelf ontzettend naar om dit te besluit te nemen. We hebben alles gedaan om de sluiting te voorkomen, maar dat is niet gelukt. Het voelt voor mij ook als een nederlaag. Bewoners zijn erg verdrietig, want niemand wil verhuizen."

ALTERNATIEVEN

De Heybergh in Soesterberg is onderdeel van Zorgpalet Baarn-Soest. Waarschijnlijk verhuist een deel van de bewoners naar een andere locatie van die zorgorganisatie.
"We gaan met iedere bewoner of met zijn of haar familie bekijken wat de beste optie is. Daarbij zoeken we naar alternatieve woonlocaties in onder meer Amersfoort, Soest en in Baarn," aldus de directeur.
Zorgpalet Baarn-Soest heeft onderzocht of het mogelijk was om De Heybergh om te bouwen tot verpleeghuis om zo het hoofd boven water te houden. Dan hadden de huidige bewoners er misschien kunnen blijven wonen. Maar dit vroeg om een verbouwing van minimaal een miljoen euro. Het is niet gelukt om dat geld bij elkaar te krijgen.

Directeur Emma Beaujon over de sluiting van De Heybergh in Soesterberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.