Weldoener zorgt voor nieuwe plek voor lunchroom ZiZo

UTRECHT - Lunchroom en cadeauwinkel ZiZo van zorginstelling Reinaerde verhuist volgend jaar waarschijnlijk van de Oudegracht naar Oudkerkhof 32. Een Utrechtse ondernemer heeft het pand gekocht voor ZiZo, dat fungeert als dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten.
Regiomanager Aagje aan de Stegge van Reinaerde was beduusd door het aanbod van de ondernemer. "Ik moest echt even knipperen met mijn ogen toen ik hoorde wat de ondernemer aanbood. Dit is fantastisch." Bij Reinaerde is zo'n grote bijdrage nog niet eerder voorgekomen.
De plek is perfect voor ZiZo. "De locatie aan het Oudkerkhof heeft voor ZiZo veel voordelen", zegt Aan de Stegge. "Op de plek komt meer publiek, het gebouw is gelijkvloers en daarmee goed toegankelijk. Bovendien is het wat kleiner. Dat helpt om ZiZo duurzaam voort te zetten."

HUURKOSTEN

ZiZo kan niet veel langer blijven in het pand aan de Oudegracht. De lunchroom en cadeauwinkel lijdt flink verlies door hoge huur, investeringen in het pand en dalende vergoedingen voor dagbesteding.
De gemeente wilde niet bijspringen, bleek na vragen van het PvdA vorig jaar. Het college van B en W zei dat Reinaerde zelf verantwoordelijk is. Ook is er vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning geen geld voor ZiZo, waar 30 mensen met een verstandelijk gehandicapten werken.

TOURSPULLEN

Voor de inrichting van het nieuwe pand heeft ZiZo inmiddels 6000 euro bij elkaar. Dat geld is verdiend met de verkoop van de officiële tourspullen.
De verhuizing is nog niet helemaal zeker. De gemeente moet nog vergunningen verstrekken. Reinaerde verwacht eind augustus te horen of de vergunningen worden verleend. De locatie aan de Oudegracht blijft voorlopig gewoon open.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.