NS plaatst ov-poortjes station Amersfoort

AMERSFOORT - De NS plaatst vanaf woensdag ov-poortjes op station Amersfoort. De gemeente Amersfoort was altijd fel tegen het afsluiten van het station voor passanten, maar er is een compromis bereikt.
"De NS is ons gelukkig tegemoet gekomen met maatwerkoplossingen voor mensen die niet met de trein reizen maar wel gebruik maken van de passage", zegt Verkeerswethouder Buijtelaar.
Bezitters van een ov-kaart met minimaal 20 euro of 10 euro met ns-product betalen niets als ze binnen het uur in- en uitchecken. Omwonenden kunnen in het najaar een gratis passagepas aanvragen. Voor bedrijven in de omgeving en bezoekers van restaurant 'Perron 4/5 volgens Tollius' komen er speciale oplossingen,

PASSAGE

De gemeente heeft zich lang verzet tegen de komst van de poortjes, omdat het station veel wordt gebruikt als passage tussen de wijken. In februari stemde de gemeenteraad nog tegen de afsluiting, ondanks de aankondiging van een passagepas. Buijtelaar zegt dat de gemeente de komst van de poortjes sowieso niet zou kunnen tegenhouden.
De spoorwegmaatschappij vervangt de huidige in- en uitcheckpalen door poortjes in de hoop dat de stations en treinen daardoor veiliger worden. Door de poortjes moet onder meer het aantal zwartrijders fors verminderen.
In het eerste kwartaal van 2016 worden alle poortjes op station Amersfoort gesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.