Nabestaande MH17 haalt steun uit herdenking: "Verdriet wordt niet minder"

NIEUWEGEIN/VLEUTEN - Vrijdag is het precies een jaar geleden dat Evert van Zijtveld uit Vleuten zijn zoon, dochter en schoonouders verloor bij de MH17-ramp. De dramatische gebeurtenis laat hem maar niet los. "Ik dacht na een half jaar dat ik het onder controle zou hebben, maar het verdriet wordt niet minder."
Nabestaanden uit binnen- en buitenland gaan vrijdag naar Nieuwegein om samen de ramp te herdenken. Er kwamen 298 mensen om het leven in Oekraïne, onder wie 196 Nederlanders.
Voor Evert is de herdenking belangrijk. "Je herdenkt je kinderen met elkaar. Die hele groep mensen begrijpt van elkaar wat het is, je hoeft aan hen niet uit te leggen wat de situatie is. We hopen dat daarmee het verdriet minder wordt."

CRASHSITE

Evert vindt het heel zwaar dat de gruwelijke ramp aan de andere kant van Europa gebeurde en dat zijn kinderen daarom zo lang ver weg waren. "Zij zijn op de crashsite verbrand en eigenlijk gecremeerd. Bij ieder vliegtuig dat terugkomt zitten hun resten erbij, dus je beleeft het steeds weer opnieuw."

HERDENKING

De besloten herdenking vrijdag is in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. De bijeenkomst is georganiseerd door nabestaanden. Familie en vrienden van slachtoffers zullen het woord nemen en ook premier Rutte zal spreken.

Evert van Zijtveld over zijn rouwproces en de herdenking die vrijdag op het programma staat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.