Jonge regiogenoten tonen vakbekwaamheid in Brazilië

PROVINCIE UTRECHT - Lotte van Wandelen uit Amersfoort, Nadine Klingen uit Bunnik en Jessica ten Voorden uit Doorn tonen begin augustus hun kunnen in de Braziliaanse stad São Paulo. Ze vertegenwoordigen samen met 32 anderen Nederland op de WorldSkills, waar jonge vaklieden uit 73 landen de strijd met elkaar aangaan.
Lotte zit op het ROC Midden Nederland en doet mee in vakrichting schoonheidsspecialisme. Nadine studeert aan Nimeto Utrecht en is bedreven in het maken van visuele presentaties en Jessica leert op het ROC Midden Nederland voor verpleegkundige. Ze kreeg al bezoek van burgemeester Naafs die haar veel sterkte wenste.
De jonge vaklieden vertrekken binnenkort naar Brazilië, waar de wedstrijden op 11 augustus beginnen. De vakwedstrijden zijn in het leven geroepen om het beroepsonderwijs te promoten en talent wereldwijd te stimuleren.
Behalve de onderdelen waar de leerlingen uit de provincie aan meedoen, zijn er ook wedstrijden in onder meer timmeren, metselen,natuursteen bewerken, meubelmaken, edelsmeden, webdesign, autospuiten, lassen, mobiele robotica en koken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.