Nieuwe fietstunnel bij kruispunt Vollenhoven in De Bilt

DE BILT - Er komt een fietstunnel bij het kruispunt Utrechtseweg-Amersfoortseweg in De Bilt. Dit zogenoemde kruispunt Vollenhoven is gevaarlijk voor fietsers, zegt de Provincie Utrecht.
De tunnel moet niet alleen de veiligheid verbeteren, maar moet er ook voor zorgen dat fietsers niet meer hoeven te wachten voor het verkeerslicht. Met name scholieren staan in de spits lang stil. Ook voor bussen en auto's wordt de doorstroming beter.
De aanleg van de tunnel wordt gecombineerd met een reconstructie van het kruispunt. Daardoor wordt de overlast voor het verkeer beperkt, zegt de provincie. De aanleg is gepland in 2016 en 2017.

TUNNELS

De tunnel is één van de drie nieuwe tunnels langs of onder de Utrechtseweg tussen Utrecht en Zeist. Naast het kruispunt Vollenhoven wordt ook gewerkt aan een tunnel onder de Universiteitsweg en in het verlengde van Schorteldoeksesteeg.
De oude kleine tunnel van De Bilt naar de Uithof wordt vermoedelijk ook aangepakt. Daar neemt de provincie binnenkort een besluit over.
In De Bilt gingen ook stemmen op voor een tunnel onder de Soestdijkseweg Zuid, maar daar ziet de provincie van af. Op die plek in de smalle Dorpsstraat is vanwege woningen te weinig ruimte voor een tunnel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.