Subsidiebesluit Holland Opera in Amersfoort moet over

AMERSFOORT - Een subsidieaanvraag van Stichting Holland Opera uit Amersfoort is drie jaar geleden op onterechte gronden geweigerd. Het Fonds Podiumkunsten moet daarom een nieuw besluit nemen over de subsidieverlening voor de periode 2013-2016.
Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald in een langlopende procedure die het gezelschap had aangespannen tegen het fonds.
Drie andere gezelschappen kregen wel subsidie: Tafel van Vijf, Stichting Nederlands Vocaal Laboratorium (nu: Silbersee) en de Veenfabriek. Dat gebeurde op basis van een rangorde met punten. Daarna was het budget op.
Holland Opera is een gezelschap dat zich bezighoudt met muziekeducatie en moderne opera voor kinderen en jongeren. De club verzorgt vaak openluchtvoorstellingen bij Fort Rhijnauwen in Bunnik. Onlangs draaide daar nog het stuk 'The Day After'.

INZAGE

Het Fonds Podiumkunsten weigerde aanvankelijk inzage te geven in de aanvragen van de andere gezelschappen, zodat het niet mogelijk was de rangschikking te kunnen controleren. Volgens de hoogste bestuursrechter moeten gezelschappen inzage kunnen krijgen in de aanvragen van andere clubs als ze aanspraak maken op hetzelfde subsidiebudget.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.