Utrecht: Woning voor veel langdurig daklozen

UTRECHT - Tientallen daklozen die jarenlang gebruik maakten van de nachtopvang in Utrecht, hebben onderdak gevonden. Hulpverleners hebben een groot deel van de vaste kern zwervers in de stad naar permanente bewoning begeleid. Dat staat in de Monitor Daklozen 2014.
Ondanks de goede resultaten met langdurig daklozen, is het aantal mensen dat gebruik maakt van de nachtopvang hetzelfde als afgelopen jaren. Het gaat dan vooral om mannen die na een relatieprobleem hun huis hebben verlaten.
Ook de crisisopvang wordt net als voorgaande jaren gebruikt door 160 mensen. Daaronder waren 64 gezinnen en 86 kinderen. Dat is bijna hetzelfde aantal als in 2013. De meeste mensen in de crisisopvang blijven daar relatief lang: 9,5 maanden.

JONGEREN

Jongeren die in de crisisopvang terechtkomen, meestal door conflicten met ouders, zijn daar vaak snel weer uit. Meestal gaan ze zelfstandig wonen of worden door familie of vrienden opgenomen. Een klein deel komt alsnog op straat terecht en gaat zwerven.
In Utrecht is de opvang van dakloze uitgeprocedeerde asielzoekers voldoende, schrijft het stadsbestuur. Het gaat om enkele tientallen mensen die meestal enkele dagen blijven. In de winter zorgt de gemeente voor extra bedden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.