Boeren blij met speciale tv-zender voor agrariërs

MONTFOORT - Nederland krijgt een televisiezender speciaal voor boeren. Farm & Food gaat op 1 september op internet de lucht in. Dit najaar moet de omroep ook op televisie te zien zijn.
De zender richt zich op boeren en consumenten. "We willen een plek zijn waar boeren hun zakelijke informatie kunnen vinden, een soort RTL Z voor de landbouw", legt initiatiefnemer Aleid Smid uit.
"Aan de andere kant willen we de consument informeren over de voedselketen. Waar komt mijn brood vandaan? Waar komt mijn fruit vandaan? Hoe gaan boeren met tomaten om?"

VEEHOUDER

Veehouder Marinus Versloot uit Montfoort vindt de zender een goed idee. "De agrarische sector is denk ik niet zo bekend bij het brede publiek. Het is wel goed dat dat meer bekendheid krijgt, ook de positieve uitstraling van de hele sector."
Marit van Bohemen, voorheen werkzaam voor RTL 4 (o.a. Camping Life) en SBS6 (o.a. Klussen met Kijkers), moet een debatprogramma over de landbouw gaan presenteren.

BZV

Een programma als Boer zoekt vrouw komt er echter niet op. "Dat is een datingshow. Het mag lekker doorgaan, maar wij zitten er niet op te wachten. Wij doen meer over bedrijven, daar is genoeg over te vertellen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.