CDA zeer kritisch op Utrechtse milieuzone en wethouder Van Hooijdonk

UTRECHT - Opnieuw stellen Utrechtse partijen kritische vragen over de recent ingevoerde milieuzone. Vooral het CDA is niet blij met het optreden van de gemeente en in het bijzonder van wethouder Lot van Hooijdonk.
"De energie die wethouder Van Hooijdonk heeft gestoken in interviews op televisie en in kranten om uit te leggen hoe geweldig de milieuzone is, lijkt helemaal verdwenen", zegt CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren.
Volgens de partijen CDA, PvdA, SP en VVD gaat de gemeente onzorgvuldig om met de milieuzone. Critici maken zich zorgen over de zichtbaarheid van de verkeersborden die waarschuwen voor de zone. Maar de gemeente zegt dat er voldoende voorlichting is geweest over de regels.

TOLHEFFING

Van Waveren: "Oude auto's rijden nog gewoon de binnenstad in en de gemeente blijft boetes uitschrijven. Op deze manier is het geen milieuzone, maar een tolheffing."
Sinds 1 mei mogen dieselauto's van voor 2001 niet meer de Utrechtse binnenstad in. Tot nu toe zijn er bijna vijfduizend boetes uitgeschreven. De vier partijen, die opnieuw schriftelijke vragen stellen aan het college, denken dat de regel geen stand houdt als beboete automobilisten naar de rechter stappen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.