Gemeente werkt aan verbeteringen busbaan Vleuterweide

UTRECHT - De gemeente Utrecht is samen met omwonenden van de busbaan Vleuterweide tot de conclusie gekomen dat meerdere kruisingen bij het winkelcentrum moeten worden opgeheven. Dat komt de veiligheid ten goede, staat in een brief van het college van B en W aan de gemeenteraad.
Op de baan zijn meerdere ernstige ongelukken gebeurd en omwonenden praten al lange tijd over aanpassingen. Vorig jaar werden er al een paar wijzigingen gedaan, maar dat is onvoldoende, vinden de omwonenden.
Het stadsbestuur is het met de omwonenden eens en heeft na overleg met actiegroepen een voorlopig ontwerp gepresenteerd. Daar staat onder meer:
* Opheffen van de kruisingen over de busbaan bij parkeerterrein-noord en de oversteekplekken tussen de Utrechtse Heuvelrug en Voor de Burchten en bij parkeerterrein-zuid.
* De busbaan tussen de Landschapsbaan en het zuidelijke parkeerterrein wordt veranderd waarna auto's en bussen op dezelfde weg gaan rijden.
* Toeleveranciers van de winkels rijden via de busbaan terug naar de Landschapsbaan.
* Doorgaand verkeer tussen Landschapsbaan en Stroomrugbaan gaat niet meer via Moersbergen, Voor de Burchten en Utrechtse Heuvelrug.
Volgens het stadsbestuur wordt het rondom het winkelcentrum veiliger doordat auto's minder vaak de fietspaden en busbanen hoeven te kruisen. Gevolg is dat het parkeerterrein in stukken wordt gehakt. Automobilisten moeten vooraf dan kiezen in welk deel ze willen parkeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.