Nieuw plan voor herinrichting Croeselaan

UTRECHT - De afsluiting van de Croeselaan in Utrecht komt bij het Beatrixtheater en niet bij de Rabobank, zoals eerder was gepland. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Het is één van de punten die de gemeente heeft aangepast na consultatie met omwonenden.
De zogeheten knip bij het Beatrixtheater is ook de toegang tot de ondergrondse parkeergarage. Ook komen daar taxistandplaatsen en een Kiss & Ride. Automobilisten die niet willen parkeren, moeten hier met een lus draaien om terug te rijden richting de Van Zijstweg.
Het stuk van de Van Zijstweg tot het Jaarbeursplein wordt een 30-km zone met brede fietspaden en in het midden een bomenrij. Aan de kant van de woningen komen parkeerplekken voor bewoners. De ventweg wordt opgeheven.
De plannen worden na de zomer aan de gemeenteraad voorgelegd. Als die akkoord gaat, wordt dat deel van de Croeselaan in 2017 onder handen genomen. In 2018 moet de herinrichting dan klaar zijn, ongeveer gelijk met de bouw van enkele kantoren op het Jaarbeursplein en de ondergrondse parkeergarage.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.