Klimaatpartij wil meedoen met verkiezingen in Utrecht

UTRECHT - Een nieuwe politieke partij in Utrecht: de Klimaatpartij. Naast het milieu hebben ze ook onderwerpen als bestrijding van ongelijkheid en armoede hoog op de agenda staan.
De Klimaatpartij is opgericht door de bekende actievoerder Kees van Oosten van Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht. Hij strijdt al jaren tegen luchtverontreiniging, maar ook tegen bijvoorbeeld de bouw van een megabioscoop in de binnenstad en TivoliVredenburg.
Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 wil de Klimaatpartij meedoen. Van Oosten sluit niet uit dat hij ook in andere steden op de kieslijst komt.

DEBAT

Volgens Van Oosten is een partij speciaal voor het klimaat nodig omdat de gevestigde fracties onvoldoende denken aan het milieu, ondanks "mooie en bevlogen programma's over luchtkwaliteit". "Bovendien wordt het debat met kritische actievoerders consequent uit de weg gegaan."
Mensen die meer willen weten over de Klimaatpartij kunnen maandag 3 augustus naar een voorlichtingsbijeenkomst op de Leidsekade in Lombok.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.