Vakantiedrukte op snelwegen Midden-Nederland

PROVINCIE UTRECHT - Hoewel de ochtendspits erg rustig verliep vanwege de vakantie, wordt vrijdagmiddag veel verkeer op de weg verwacht. Vanwege de start van de zomervakantie in het zuiden en de bouwvak in het noorden zal het op de wegen naar het oosten en zuiden drukker zijn dan normaal.
In onze regio is er daardoor drukte op de A1, A2 en A27. Bovendien verwacht de VerkeersInformatieDienst dat er veel dagjesmensen naar de stranden zullen afreizen.

EUROPA

Komend weekend wordt er trouwens ook drukte verwacht op de Europese wegen. Dat betekent dat Nederlandse vakantiegangers die Frankrijk, Duitsland of de Alpenlanden doorkruisen rekening moeten houden met lange files.
Nederlandse automobilisten die tijdens de nacht door Frankrijk rijden moeten volgens de VID goed oppassen voor nepagenten. Ze richten zich vooral op de snelwegen in het zuidoosten van Frankrijk, maar andere wegen en gebieden zijn niet uitgesloten.

OPLICHTERS

Toeristen worden door de oplichters door een gewone auto met zwaailicht op de vluchtstrook tot stoppen gedwongen. Vaak stappen dan meerdere mannen uit, soms gekleed in een polo of overhemd met daarop 'police' of 'gendarmerie'. Ze doorzoeken de auto dan zogenaamd naar drugs of valse papieren.
Daarna beroven ze hun slachtoffers en slaan ze snel op de vlucht, aldus de VID.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.