Recreatie Nevengeul in Wijk verboden

WIJK BIJ DUURSTEDE - De Nevengeul in Wijk bij Duurstede, een stukje water bij de Kromme Rijn, mag niet langer worden gebruikt voor recreatie. De gemeente deed op verzoek van de gemeenteraad onderzoek naar recreatief gebruik van de geul bij de Prins Hendrikweg, maar de buurt is erop tegen.
Op dit moment maken er enkele mensen met kleine kinderen gebruik van een natuurlijk strandje aan de nevengeul. De vrees is dat als zwemmen officieel wordt toegestaan, grote groepen naar de plek zouden trekken. Dat gaat dat gepaard met veel overlast, zegt wethouder Hans Marchal.
"Fietsen worden dan overal langs de weg en tegen de bosjes geparkeerd, de 'kleine en grote boodschap' wordt verderop gedaan bij gebrek aan sanitaire voorzieningen, er ontstaat geluidsoverlast en zwerfafval", zegt Marchal. "Enkele omwonenden zijn zelfs ziek geworden van de wijze waarop recreërende plaatsgenoten op hen reageerden."
Wijk bij Duurstede wil mensen voortaan zoveel mogelijk weghouden bij de Nevengeul en daarom worden er afrasteringen geplaatst. Ook worden er maatregelen genomen zodat planten beter kunnen groeien. Desondanks kan Marchal omwonenden niet beloven dat er voortaan geen overlast is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.