IJszwemster vindt nieuwe uitdaging bij Vierdaagse van Nijmegen

AMERSFOORT - IJszwemster Esmée Morel uit Amersfoort heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Naast haar zware dagelijkse training loopt de 16-jarige atlete van AZ&PC zich warm voor de Vierdaagse van Nijmegen.
Morel werd in januari nog Nederlands kampioen ijszwemmen in water van ongeveer drie graden celsius. Ze won de 50 meter en werd derde met een estafetteploeg op de 4x100 meter. Ook zwemt ze veel wedstrijden in open water, waarbij het er soms ruig aan toe gaat.

STRENG

Bij de extreme sporten hoort ook een streng oefenprogramma. "Ik train zeven keer per week", zegt Morel. "Dat betekent opstaan, eten en naar het zwembad. Na twee en een half uur kom ik thuis om te rusten en 's avonds lig ik weer in het water. Daarna ga ik op tijd naar bed, zodat ik de volgende ochtend weer hetzelfde kan doen."
De laatste weken trekt Morel met de haren nog nat haar wandelschoenen aan. "Zwemmen is hartstikke leuk, maar het is wel altijd hetzelfde. Ik zocht een nieuwe uitdaging en het eerste dat ik tegenkwam was de Vierdaagse van Nijmegen."

ZWAAR

Hoewel ze van een uitdaging houdt, kijkt de zwemster op tegen de vier keer veertig kilometer wandelen volgende week. "Ik heb er zin in, maar het wordt waarschijnlijk zwaar. Maar ik denk dat ik er door alle gezelligheid ook wel zo doorheen ga."
En met die gezelligheid zit het wel goed. Bijna anderhalf miljoen mensen bezoeken Nijmegen tijdens de vierdaagse. Ruim 40.000 mensen lopen mee.

DEELNEMERS

RTV Utrecht is op zoek naar bijzondere verhalen rond de Vierdaagse van Nijmegen. Deelnemers uit de provincie Utrecht kunnen contact opnemen met redactie via nieuws@rtvutrecht.nl en 030-8500500.

IJszwemster schrijft zich in voor Vierdaagse van Nijmegen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.