"OM verscheurt boetes tourkaravaan"

PROVINCIE UTRECHT - De boetes die auto's uit de tourkaravaan tijdens de etappe van Utrecht naar Zeeland hebben gekregen, worden verscheurd. Ze reden binnen de bebouwde kom sneller dan 50 km/u en dat mochten ze ook, zegt het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) tegen de NOS.
De flitspalen staan dag en nacht aan, dus ook toen de karavaan op zondag 5 juli voorbij kwam. Het CVOM bevestigt dat zeker twee flitspalen op de route aanstonden terwijl de politie ze tijdens de Tour had moeten uitschakelen.
De Tour de France hanteert in overleg met de politie zijn eigen verkeersregels. Vanaf het moment dat de route is afgezet, geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. De boetes zijn dus ten onrechte verstuurd. "Dat betekent dat we ze moeten terughalen", zegt een woordvoerder van het CVOM tegen de NOS.
"Mensen die een bekeuring hebben gehad, krijgen een brief van het Centraal Justitieel Incassobureau waarin staat dat de boete wordt verscheurd. En als ze al hebben betaald, krijgen ze hun geld terug", aldus de woordvoerder van het CVOM.
Het is niet bekend waar precies de auto's zijn geflitst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.