"Ontsnapte crimineel liep met bouwvakkers mee"

DEN DOLDER - De voortvluchtige crimineel die dinsdagochtend ontsnapte uit een psychiatrische instelling in Den Dolder kon op kinderlijk eenvoudige wijze wegkomen. Ingewijden zeggen zaterdag in De Telegraaf dat de 23-jarige Ali B. kon ontsnappen door achter een groepje bouwvakkers aan te lopen.
Medewerkers van de instelling werden pas anderhalve dag later op de hoogte gesteld. Ook was niet duidelijk hoe gevaarlijk de man was. Een verpleger zegt in de krant dat hij de veiligheid van zichzelf en de cliënten niet meer kan garanderen als het personeel verstoken blijft van informatie. "Dat leidt tot grote onrust. Als wij er al onrustig van worden, kun je je voorstellen dat patiënten met psychische problemen daar ook op reageren."
B. zat een gevangenisstraf van drie jaar uit en zou over een paar maanden vrijkomen. De voortvluchtige man zat vast voor geweld en wapenbezit en was tijdelijk overgeplaatst naar Den Dolder. Ali is de broer van Anouar B., die in mei werd veroordeeld tot levenslang voor zijn rol bij de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt eind 2012.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.