Vijfde actiedag zelfstandige pakketbezorgers

PROVINCIE UTRECHT - PostNL heeft ook zaterdag te maken met zelfstandige koeriers die niet aan het werk gaan. Hierdoor blijft een deel van de pakketbezorging in de regio met vertragingen kampen. Het is al de vijfde dag op rij dat er wordt gestaakt. De bezorgers blokkeerden de afgelopen dagen een aantal depots in onder meer Utrecht en Amersfoort.
Volgens een woordvoerder van het postbedrijf lijkt de 'harde kern' van de actievoerders wel wat in aantal af te nemen. Waren er afgelopen dagen nog zeker honderd pakketbezorgers bij betrokken, nu zouden dat er rond de tachtig zijn.
PostNL heeft ze zaterdag in het bijzijn van een deurwaarder een zogeheten sommatiebrief overhandigd, om ze te bewegen weer aan de slag te gaan. Het postbedrijf beraadt zich nog op verdere juridische stappen.
De actievoerders zijn ontevreden over de afspraken die PostNL heeft gemaakt met de vakbonden over de mogelijkheid in dienst te treden bij het postbedrijf of om als zelfstandige meer te gaan verdienen. Ze vinden het aanbod van PostNL te mager.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.