Maandag uitspraak kort geding PostNL

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht beslist maandagmiddag over het kort geding dat PostNL aanspande tegen stakingsleider Celil Ören. Hij zou pakketbezorgers hebben opgeroepen om niet alleen het werk neer te leggen, maar om ook depots te blokkeren.
Dat gaat PostNL te ver, liet een woordvoerder weten. Volgens de woordvoerder heeft de rechter al wel gezegd dat "blokkades gewoon niet kunnen".
Het postbedrijf stapte naar de rechter in een poging een einde te maken aan de acties van de zelfstandige pakketbezorgers. Het kort geding diende zaterdagmiddag bij de rechtbank in Utrecht.
Eerder deze week stonden PostNL en belangenbehartigers van de bezorgers ook al tegenover elkaar in de rechtszaal. Maar het bedrijf trok de zaak in toen de organisatie achter de acties afstand nam van blokkades. De partijen spraken toen af weer met elkaar te gaan praten. De acties bleven uiteindelijk wel doorgaan, maar boze koeriers hebben na dinsdag geen depots meer geblokkeerd.
De pakketbezorgers zijn ontevreden over de afspraken die PostNL heeft gemaakt met de vakbonden over de mogelijkheid in dienst te treden bij het postbedrijf of om als zelfstandige meer te gaan verdienen. Ze vinden het aanbod van PostNL te mager.

EMOTIONEEL

Sindsdien staakt de groep zonder steun van de vakbonden. FNV steunt de blokkades niet maar deze komen ook niet als een verrassing. "Toen wij het resultaat van onze onderhandelingen voorlegden aan de groep, was er een groot deel tevreden maar de kleine groep die ontevreden was, die was heel emotioneel en ook heel boos op ons en PostNL", vertelt een woordvoerder. 'Dus wij hadden het gevoel dat het weleens de verkeerde kant op kon gaan."
PostNL denkt het merendeel van de pakketten, 85 procent, overigens wel op tijd te kunnen afleveren.

Woordvoerder FNV over blokkades

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.