Scooterdief te water na achtervolging, omstander helpt politie bij arrestatie

UTRECHT - Na een achtervolging door de politie is in de Utrechtse wijk Lombok zondagavond een scooterdief in het water gesprongen. De 19-jarige man was bij de Billitonkade tegen een auto gebotst en probeerde via het water te vluchten. De politie wist hem daarna met hulp van een toevallige voorbijganger op te pakken.
De achtervolging was zondagavond begonnen bij de Vleutenseweg. Een motoragent zag een scooter hard voorbij rijden met daarop twee mannelijke personen. De agent maande de bestuurder tot stoppen, omdat hij de papieren van de scooter wilde controleren. Maar de bestuurder ging er vandoor.

KLAPPEN

Tijdens de achtervolging sprong de bijrijder van de scooter en vluchtte een zijstraat in. De bestuurder verloor niet lang daarna de macht over het stuur en botste op een geparkeerde auto.
De verdachte ging daarna te voet verder. De motoragent zag in de verte dat een voorbijganger de verdachte tegemoet liep en vroeg deze persoon om hem te pakken. De voetganger aarzelde geen moment en pakte hem vast, maar de verdachte wist zich toch los te rukken en sprong in het water.

TEGENSTRIBBELEN

De voorbijganger pakte de verdachte daarna vanaf de kade weer vast en probeerde de scooterdief uit het water te hijsen. De verdachte stribbelde heftig tegen en wilde niet uit het water komen. Maar even later kon de verdachte met hulp van een aantal agenten uit het water worden gehaald.
De verdachte is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De scooter bleek te zijn gestolen. De dief is aangehouden voor diefstal en heling van de scooter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.