Stakers PostNL bezorgen weer en willen overleg

PROVINCIE UTRECHT - De stakingen en blokkades bij PostNL zijn voorlopig van de baan. SubcoPartners, dat veel zelfstandige pakketbezorgers vertegenwoordigt, zet in op constructief overleg met het postbedrijf. Dat zegt bestuurder Maurice Jacobs tegen RTV Utrecht.
De bezorgers zijn onder meer ontevreden over de voorwaarden waarom PostNL hen in dienst willen nemen. Daarom wordt er al dagen gestaakt. Ook blokkeerden actievoerders de toegangspoorten van diverse distributiecentra.
De rechter doet vanmiddag uitspraak in een kort geding tegen Celil Ören, een actievoerder die door PostNL als aanstichter wordt gezien. Daarom vroeg de rechter zaterdag al om de acties zolang op te schorten. Het lijkt erop dat de bezorgers daar maandag gehoor aan hebben gegeven.
Volgens Jacobs willen beide partijen het gesprek hervatten. Daar moeten dan wat hem betreft wel goede afspraken uitkomen. "Iedereen is hier moe van en het had heus geen vijf dagen hoeven duren. Maar PostNL heeft volgens de actievoerders continu het overleg gefrustreerd door onwaarheden en bedreigingen."
PostNL geeft intussen aan dat vandaag een groot deel van de achterstand wordt weggewerkt. "Wij verwachten dat we alle pakketten die klanten vanaf vandaag aanleveren binnen 24 uur bezorgen, zoals klanten van ons gewend zijn", zegt een woordvoerder van het postbedrijf.

Radio M Utrecht over acties bij PostNL

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.