Bunschoten omarmt kunst met ballen

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wie de gemeente Bunschoten binnenrijdt ziet sinds kort een bijzonder kunstwerk langs de kant van de weg. Van dichtbij lijkt het simpelweg een rek met gekleurde tennisballen, maar wie het werk van een afstand bekijkt, ziet een prachtige pixel-art afbeelding.
"Als je je mobiele telefoon ervoor houdt, wordt het metershoge kunstwerk centimeters hoog", zegt kunstenaar Stef Vedder. "Er wordt een natuurlijke afstand gecreëerd en de pixels worden in elkaar gedrukt. Daardoor is de afbeelding beter zichtbaar."
Vedder kwam op het idee om tennisballen voor zijn kunst te gebruiken toen een vriend hem vroeg eens na te denken over een manier om de ballen te recyclen. Hij beschildert de ballen, bij elkaar vormen ze een pixel-art kunstwerk.
Vedder krijgt de afgedankte tennisballen van een bekende producent uit Eindhoven. Die was enthousiast over zijn kunstproject.

GEMEENTE

Ook de gemeente Bunschoten heeft de kunst met ballen omarmd. De wethouder heeft een plek langs een drukke weg aangewezen waar een drietal werken neergezet mogen worden. Het eerste rek met ballen is vorige week geplaatst.
Vedder: "Het is een vrouw in klederdracht met een kind op schoot. Het verbeeldt één van de drie culturele waarden van Bunschoten-Spakenburg; klederdracht, visserij en het boerenleven."

Onze verslaggever nam een kijkje bij het kunstwerk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.