Achtervolging eindigt op erf Cothense boer: "Ik ben maar even de stal in gevlucht"

HOUTEN - Een spectaculaire kilometerslange politieachtervolging is maandagavond op een boerenerf in Cothen geëindigd. De wilde tocht voerde door de gemeentes Nieuwegein, Houten en Wijk bij Duurstede.
Een automobilist maakte een verkeersovertreding in Nieuwegein en besloot plankgas te geven toen agenten hem een stopteken gaven. De Amsterdammer scheurde weg richting Houten.

ACHTERVOLGING

De politie verloor hem uit het oog, maar zag hem later weer rijden in Houten. Met twee auto's zette de politie vervolgens de achtervolging in, die langs Schalkwijk en 't Goy ging.
De wegmisbruiker maakte weinig brokken tijdens zijn vluchtpoging. Hij raakte alleen een politiewagen die daardoor wat krassen opliep.

WEGVERSPERRING

Op de Nachtdijk in Cothen zette de politie een wegversperring neer, maar zelfs dat bracht de wegpiraat niet op andere gedachten. Hij probeerde om te keren en reed een boerenerf op. Daar wist de politie hem alsnog klem te rijden.
De eigenaar van het erf zag alles gebeuren. "Met getrokken pistolen hebben ze hem aangehouden. Ik stond te kijken omdat ik dacht dat ik kon helpen, maar toen ik die pistolen zag ben ik maar even de stal in gevlucht. De schrik zat er goed in."

BOETE

De Amsterdammer zit vast. De man bleek nog een boete te moeten betalen. Mogelijk is dat de reden dat hij vluchtte voor de politie.

De achtervolging eindigde op het erf van boer Gijs. Hier zijn verhaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.