Klap voor georganiseerde misdaad, politie vindt enorm wapenarsenaal

PROVINCIE UTRECHT - De politie meldt een enorme wapenvondst in de provincie Utrecht. De tientallen handvuurwapens en automatische geweren lagen in een loods in Nieuwegein. Er zijn acht verdachten uit Utrecht, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede en Tiel aangehouden.
Bronnen melden aan RTV Utrecht dat de wapens zijn gevonden aan de Weverstedehof in het centrum van Nieuwegein. Het OM spreekt van een ongekend grote vondst. De politie vond in twee kluizen zeker zestig pistolen en revolvers en 36 automatische wapens. Ook deed de politie vorige week woensdag een inval aan de Texel in de Utrechtse wijk Lunetten.

FRAGMENTATIEBOM

In twee opslagboxen in de loods en bij huiszoekingen zijn onder meer negen handgranaten, grote hoeveelheden munitie, kogelwerende vesten, een zelfgemaakte fragmentatiebom en twee gestolen snelle auto's in beslag genomen. Ook vonden agenten een kilo cocaïne, zeven ons hasj en ecstasypillen.
De vondst is het resultaat van onderzoek naar zware, georganiseerde misdaad. Het Landelijk Parket van het OM en de landelijke recherche van de politie richten hun aandacht al enige tijd op criminele groepen die liquidaties mogelijk maken door auto's en wapens te leveren. Volgens Justitie worden bij dat soort afrekeningen steeds vaker automatische vuurwapens als Kalasjnikovs gebruikt.

ZOEKTEAMS

Defensie heeft bijstand geleverd bij de doorzoekingen. Hun gespecialiseerde zoekteams kunnen met geavanceerde radarapparatuur in de bodem en achter muren verborgen ruimtes ontdekken.
De onderzoeksrechter in Amsterdam heeft het voorarrest van zeven verdachten vrijdag met twee weken verlengd. Het OM heeft ze beperkingen opgelegd. Daardoor mogen ze in het belang van het onderzoek alleen contact hebben met hun advocaat. Op die manier wil justitie voorkomen dat ze het onderzoek kunnen beïnvloeden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.