Wapenbende bereidde mogelijk liquidatie(s) voor

PROVINCIE UTRECHT - Het OM denkt dat de vele wapens die in een loods in Nieuwegein lagen, mogelijk waren bedoeld voor een liquidatie.
Bij de acht opgepakte verdachten zijn namelijk vuurwapens en snelle auto's gevonden: een combinatie waarmee vaak criminele afrekeningen worden voltrokken.
OM-woordvoerder Jirko Patist zegt dat het onderzoek naar de zaak nog in volle gang is. "Ik sluit niet uit dat er nog aanhoudingen gaan volgen."

VONDST

Van de acht opgepakte verdachten uit Utrecht, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede en Tiel zitten er nog zeven vast. De politie deed de "ongekend grote vondst" aan het Weverstedehof in het centrum van Nieuwegein.
In twee kluizen lagen zeker zestig pistolen en revolvers en 36 automatische wapens. Ook deed de politie vorige week woensdag een inval aan de Texel in de Utrechtse wijk Lunetten.
Begin van dit jaar kwam de groep in beeld, vertelt Patist. "Vorige week hebben we besloten tot aanhouding over te gaan."

SPORENONDERZOEK

Op de basis van de dienst landelijke recherche in Driebergen wordt nu sporenonderzoek gedaan op de wapens. Het gaat om veel pistolen onder meer van het merk Glock en een paar kalasjnikovs. De vuurwapens worden onderzocht op onder meer dna en vingerafdrukken.

HERKOMST

Inmiddels is dit bij iets minder dan twintig wapens al gebeurd. Rechercheurs proberen van die wapens nu de herkomst te achterhalen. Bij veel wapens zijn de registratienummers onleesbaar gemaakt, maar het onderzoeksteam probeert met andere herkenningstekens alsnog de herkomst van de wapens de ontdekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.