Warrig verhaal Borst-verdachte Van U. over relatie met zus Loïs

BILTHOVEN - Bart van U. heeft dinsdag een onsamenhangende verklaring afgelegd tijdens de rechtszaak over de dood van zijn zus. De Rotterdammer, die ook wordt verdacht van de moord op Els Borst, zou haar in januari van dit jaar hebben doodgestoken.
Van U. vertelde dat zijn zus Loïs hem te gronde probeerde richten. Hij verhaalde onder meer over stofzuigerslangen die zijn zus kapot zou maken. Volgens Van U. wilde Loïs haar broer laten opnemen en zelfmoord "laten plegen".

RUZIE

Ook zei hij dat zijn zus boodschappen had gedaan waar hij niet op zat te wachten. Tot slot hadden broer en zus een meningsverschil over onderwerpen als euthanasie en abortus.
Van U. (39) verscheen keurig in pak in de rechtbank. De zitting ging alleen over de dood van zijn zus. De zaak Els Borst wordt waarschijnlijk in september behandeld.

PBC

De Rotterdammer is geobserveerd in het Utrechtse Pieter Baan Centrum. Volgens zijn advocate Noëlle Pieterse komt in de rapportage naar voren dat Van U. sterk verminderd toerekeningsvatbaar zou zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.