Lucht het ongezondst bij Utrechtse Catharijnesingel

UTRECHT - De luchtkwaliteit bij de Utrechtse Catharijnesingel, tussen de Bleekstraat en Ledig Erf, voldoet nog altijd niet aan de Europese norm voor stikstofdioxide (NO2).
Tien andere wegen in Utrecht zitten net op het randje qua wat is toegestaan. Europa schrijft voor dat er 40,5 microgram NO2 per kubieke meter in de lucht mag zitten. Op de Catharijnesingel is dat 42,2, schrijft wethouder Van Hooijdonk in een brief aan de gemeenteraad.
Als de luchtkwaliteit in Utrecht eind dit jaar nog steeds onvoldoende is, moeten er extra maatregelen genomen worden.

TRAM

De gemeente denkt dat het in de toekomst wel goed zit met de Catharijnesingel. Vanaf 2018 wordt, als alles volgens plan verloopt, de tramlijn naar de Uithof in gebruik genomen.
Andere straten waar de luchtkwaliteit maar net goed genoeg is zijn: Cartesiusweg, Weg der Verenigde Naties, Waterlinieweg, Graadt van Roggenweg, Europalaan, Thomas à Kempisweg, Karl Marxdreef en St. Josephlaan.
Opmerkelijk is dat het stadsbestuur juist sinds juni een campagne is begonnen om autoverkeer van de Weerdsingel Westzijde om te leiden via onder meer de Cartesiusweg. Voor de Karl Marxdreef, onderdeel van de Noordelijk Randweg Utrecht, zijn ook vergevorderde plannen om de weg geschikt te maken voor meer verkeer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.