Kyteman bespeelt bijzonder instrument op Studio Stekker Festival

UTRECHT - De Utrechtse muzikant Colin Benders, beter bekend als Kyteman, gaat tijdens het Studio Stekker Festival dit weekend een concert geven op een zogeheten modulaire synthesizer. Het apparaat geeft hem ongekende mogelijkheden en dat spreekt de Utrechtse muzikant erg aan.
Het is de eerste keer dat Benders op dit type synthesizer een concert gaat geven en dat betekent veel ontdekken. "Wat ik nu merk is dat er een hele fijne balans zit tussen gewoon spelen en benieuwd zijn welke geluiden er nog meer uit kunnen komen en het werken naar iets toe wat je aan het bouwen bent waarvan je nog niet helemaal weet hoe het gaat uitpakken."
De modulaire synthesizer bestaat uit meerdere modules met een eigen muzikale functie, die met kabels aan elkaar te koppelen zijn. Daarna ontstaat een geluid dat nog kan worden beïnvloed in onder meer toonhoogte.
Benders is niet de enige die zich in Kytopia voorbereid op het festival. De hele week zijn er muzikanten uit binnen- en buitenland in het pand aan de Utrechtse Oude Gracht te vinden. Het jaarlijkse Stekker Festival begint zaterdag in de Voorveldse polder. Tot die tijd zijn er in Utrecht al films en concerten over electronische muziek, zoals vrijdag in Kytopia.

Kyteman oefent op de modulaire synthesizer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.