Failliete vastgoedondernemer eist miljoenen voor The Wall

UTRECHT - De failliete vastgoedondernemer Roger Lips eist miljoenen van Propertize, het voormalige Property Finance. Door problemen met de financiering van The Wall langs de snelweg in Utrecht zegt hij failliet te zijn gegaan. Hij wil nu vijf miljoen euro maar Lips denkt dat de claim kan oplopen tot meer dan 100 miljoen euro. Dat schrijft De Telegraaf.
Lips had een overeenkomst gesloten met voormalig SNS-directeur Buck Groenhof over The Wall. Destijds was SNS Bank eigenaar van Property Finance. Toen de fiscale opsporingsdienst FIOD een onderzoek startte naar mogelijke fraude van Groenhof, werd de overeenkomst opgezegd. Volgens Lips kostte dat zijn miljoenenonderneming de kop.
De puinhoop bij de vastgoedtak Property Finance bij SNS bleek zo groot dat de bank om dreigde te vallen. Daarop is de bank genationaliseerd en geherstructureerd. Zo is volgens De Telegraaf 2,8 miljard euro afgeboekt op de vastgoedtak Property Finance en is het onderdeel losgemaakt van SNS en omgedoopt tot Propertize. Ook werd verzekeraar Reaal losgeweekt van SNS en verkocht.
In 2013 werd Lips persoonlijk failliet verklaard. Hij is uitgeweken naar Dubai. Propertize wil niet reageren op de dagvaarding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.